MSLS 2008, deltävling 6 – Finaltävlingen på Mantorp Park 2008
Efter lite räknande fram och tillbaka så konstaterade vi att det skulle ske minst ett par ”magiska under” om vi skulle nå en tredjeplats i serien. Vi kunde inte av egen kraft köra oss till den placeringen utan vi beslutade att bara åka och se hur långt det skulle räcka.

Träningen på fredagen gick bra och eftersom vi var tvåa i klassen förra rejset så fick vi starta riktigt långt fram i det för dagen 48 bilar stora startfältet. Matte tog första stinten. Vi andra hade tagit oss upp på läktartaket för att kolla den vidunderliga utsikten men tyvärr kunde vi efter 20 minuter se lite rök komma ut från vänster hjulhus. När bilen passerade nästa varv var det inte lite rök längre utan massor... plus att det var små lågor som slog ut genom fälgen... Efter lite radiopratande så var det bara att komma in i depå för att se vad som hänt. Som tur var hade elden slocknat men det sprutade motorolja från torrsumpspumpen. Vi torkade och sanerade lite innan vi såg vad som var problemet. En nippel hade spruckigt och givetvis fanns det inte någon av just den modellen med i reservdelslådan, men det fanns två andra som vi kunde ”slakta” och svetsa ihop till en som skulle passa. Efter lite knep och knåp så satt den på plats och vi kunde åter rulla ut på banan. Alla reparationer tar längre tid än man tror och nu var vi tyvärr nere på en 44:e plats...

Resten av dagen avlöpte smärtfritt med tankningar och förarbyten. Bilen gick som en klocka och allt fungerade som det skulle. Efter 8 timmar fick vi målflagg och hade då klättrat till en total 23:e plats och till plats 8:a i vår klass.

Målet denna säsong var att hamna i topp 5, men med bara två felfria lopp av sex möjliga så räckte det inte utan vi slutade på 6:e plats, ett (1) varv bakom 5:an... Hmmmm... Vi har i alla fall visat att när Forden går så räcker farten till för bra placeringar, en seger och en andraplats.

Nu väntar en stunds ”vintervila” innan det drar igång igen den 11:e april 2009... Planerna är många och framtiden får väl utvisa vad som händer...

Vi vill också tacka alla som ställt upp denna säsong och gjort detta möjligt för oss.

Hälsningar Jörgen & Mattias i Hilonen Motorosport